swill afval scheiden

Alle restaurants of bedrijfskantines krijgen automatisch te maken met GFT en swill afval. In de keuken worden nou eenmaal etensresten geproduceerd. Veel bedrijven hebben moeite met het scheiden en verwerken van deze afvalstroom. Daarom leggen wij uit waarom swill afval scheiden belangrijk is en hoe je dat het beste kunt doen. Je leest in onderstaande blog wat je het beste kunt doen met swill afval.

Swill afval: wat is het?

Als restaurant krijg je te maken met verschillende afvalstromen. Het grootste deel afval valt onder GFT en swill afval. De afvalstroom GFT dat staat voor groente, fruit en tuinafval is je waarschijnlijk al bekend. Maar wat is swill afval precies? Onder swill afval valt ongekookte groente, fruit, snoeiafval, bladeren en etensresten. Eigenlijk is swill dus een onderdeel van van het GFT afval. Will is dus eigenlijk al het organische afval dat vrijkomt in de keuken, bijvoorbeeld groenten, fruit, brood, gekookte voedingsmiddelen en sauzen.

Waarom swill afval scheiden?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom swill afval scheiden een verstandige keuze is. De belangrijkste reden is dat er wordt voorkomen dat bruikbare voedingsstoffen verloren gaat. Daarnaast zorgt het scheiden van dit afval ervoor dat je geen vervelende geurtjes en schimmel in de afvalcontainers krijgt.

Een goede oplossing om dit te voorkomen is een Powerknot machine, waarin het swill afval versneld verwerkt wordt. De machine van Powerknot.nl zorgt ervoor dat het swill afval sneller wordt verwerkt en dat daarbij geen vervelende geurtjes in de keuken vrijkomen. Voor veel horecabedrijven is dit dé oplossing om swill netjes te scheiden en direct te verwerken. Dit is niet alleen ontzettend duurzaam, maar levert je ook een flinke besparing op afvalverwerkingskosten op.

Verder zorgt swill afval bij de bron scheiden ervoor dat het niet in andere afvalstromen terecht komt. Gebeurd dit wel? Dan raken afvalstromen vervuild, waardoor er onnodig herbruikbare materialen verloren gaan. 

Wist je trouwens dat swill afval scheiden voor bedrijven verplicht kan zijn? Bij meer dan 200 kilo swill per week is het verplicht om deze afvalstroom bij de bron te scheiden.