waar zitten koolhydraten in

In dit artikel gaan we je meer vertellen over koolhydraten, waar deze wel en niet in zitten en welke lekkere opties er zijn. Een koolhydraatarm dieet wordt namelijk nog steeds door veel mensen gevolgd. Dat is niet voor niks, want het is een gezond dieet waarmee je makkelijk kan afvallen. Gelukkig zijn er veel koolhydraatarme opties, maar hiervoor moet je wel een paar dingen laten liggen. Dit zijn voornamelijk zware dingen. Je krijgt er wel veel voordelen voor terug, want met een koolhydraatarm dieet kun je makkelijk en gezond afvallen en daarnaast krijg je veel eiwitten binnen die goed zijn voor je spieren.

Voeding met veel koolhydraten

Waar zitten koolhydraten in? Dat gaan we je nu vertellen, voordat we zo tips geven voor lekkere koolhydraatarme voedingsmiddelen. Koolhydraten zitten voornamelijk in zware voedingsmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aardappelen, pasta, rijst, ontbijtgranen, muesli, boterhammen, koekjes, chips en meer van deze voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen zijn meestal zwaar en met een hoog calorieaantal. Door te minderen in deze producten krijg je minder calorieën binnen en val je dus sneller af. Een complete lijst met producten die koolhydraten bevatten kun je vinden op het internet, zodat je ook goed up to date kan blijven over de producten die koolhydraten bevatten.

Tips voor lekkere koolhydraatarme voedingsmiddelen

Koolhydraten zitten meestal in de zwaardere, maar ook lekkerdere voedingsmiddelen zoals pasta, rijst en friet. Gelukkig zijn deze goed te vervangen. Vervang bijvoorbeeld rijst met bloemkool rijst of spaghetti met courgette spaghetti. Groenten mag je namelijk zoveel hebben als je wil, aangezien hier geen tot weinig koolhydraten in zitten. Maak bijvoorbeeld een lekkere roerbak met groenten, vlees en bloemkool rijst of een lekkere pasta met saus, gehakt, kaas en courgette spaghetti. Een goed gevulde salade met groenten, dressing en feta is natuurlijk ook lekker en koolhydraatarm. Ook weer op het internet zijn veel lekkere recepten te vinden die koolhydraatarm zijn.