Vier tips die helpen met afvallen

Een gezonde levensstijl nastreven wordt steeds populairder. Een gezonder en slanker lichaam kan ervoor zorgen dat jij beter in je vel zit, maar afvallen is vaak moeilijker dan we denken. Het kost veel tijd en je moet veel leefpatronen aanpassen. Wil jij beginnen met afvallen of gaat het niet zoals jij wil? In deze blog geven wij vier tips die jou helpen met afvallen.

Let op wat je eet

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je goed bijhoudt wat je eet. Dit kan je bijhouden in een voedingsdagboek. Hierdoor krijg je inzicht in wat je op een dag drinkt en eet. Zorg ervoor dat je de goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Een andere goede tip is om een klein bord te gebruiken, waardoor je hersenen denken dat je meer hebt gegeten. Als je honger hebt, probeer dan voeding met eiwitten en vezels te eten, zoals zuivel, groente, fruit en volkoren producten. Tot slot is het belangrijk om voldoende te drinken. Water en thee zijn hierbij het beste, omdat dit een vol gevoel geeft en het bevat geen suiker.

Beweeg veel

Daarnaast helpt voldoende bewegen ook om sneller af te vallen. De hele dag door licht intensief bewegen helpt al. Neem daarom de trap in plaats van de lift of pak de fiets in plaats van de auto. Natuurlijk helpt sporten ook om af te vallen. Zorg er wel voor dat je het rustig opbouwt als je gaat beginnen met sporten. Krachtoefeningen kunnen ook ervoor zorgen dat je veel vet verbrandt, terwijl dit maar 10 minuten hoeft te duren. Je kan bijvoorbeeld gaan opdrukken, squatten of planken, maar je kan ook gebruik maken van kettlebells of gewichten.

Boeken over afvallen

Ook kunnen boeken je helpen met afvallen. Met boeken over afvallen leer je meer over hoe afvallen werkt en helpt je daarmee ook met het bereiden van gezonde en lekkere maaltijden. Er worden veel boeken aangeboden met gezonde recepten die je helpen met afvallen, zoals boeken met koolhydraatarme recepten. Deze koolhydraatarme gerechten helpen je bij het verliezen van gewicht en zorgen voor meer fitheid, omdat er sprake is van een hogere eiwitinname.

Vitamines en mineralen

Wanneer afvallen nog steeds niet goed lukt, dan kan het zijn dat je niet voldoende vitamines of mineralen binnenkrijgt. Om af te vallen zijn de basisvitamines die je binnen moet krijgen vitamine C, vitamine D, magnesium en zink. Hiervoor kan je multivitaminen nemen, omdat je hierbij alle vitamines in de juiste dosering binnenkrijgt.