Study your day away

Hoewel de meerderheid van Nederland elke dag van negen tot vijf achter een bureau kruipt of in ieder geval dagelijks aan het werk gaat, is er natuurlijk nog steeds een groot studenten gehalte in Nederland. Ben jij er zo een? Dan zal het je niet onbekend klinken als wij zeggen dat studenten vaak geen ene moer zin hebben om hun boeken in te duiken en dromen over een vaste baan met een vast inkomen. Maar anderzijds, is die vrijheid natuurlijk ook wel heel lekker… Dus houden ze er toch maar lekker aan vast, met – als het goed is – een diploma als afsluiting van het studie leventje. Dus toch nog even tandjes op elkaar en gaan voor dat diploma! Maar hoe maak je je studiedag nou een stukje beter? Lees snel met ons mee!

The essentials, wat stop je in je tas?

Zorg ervoor dat je de juiste spullen in je tas stopt voor een dagje studeren. Krijg jij een satisfied gevoel van het markeren met pastel-markeerstiften? Gun jezelf dat dan, en schaf deze aan! Maak de avond van tevoren alvast een lekkere lunch klaar of blend desnoods een smoothie en vervoer deze in een Mepal beker in je tas. Je mag jezelf heus een beetje verwennen als je een dagje met je neus in de boeken zit!

Move that body

Waar jij waarschijnlijk echt geen zin hebt om uren aan hetzelfde bureau te typen en leren, ben je heus de enige niet! Onze tip? Zorg er voordat je twee verschillende studieplekken per dag hebt! Begin jouw dag bijvoorbeeld in de bibliotheek en ga met de lunch het gebouw weer uit. Loop een lekkere ronde; frisse lucht en beweging werkt goed voor je energielevel en concentratieniveau, en neem daarna lekker plaats in een koffietentje of thuis aan je bureau. Je zal merken dat de nieuwe omgeving je nog meer energie geeft!

Studiemaat

Natuurlijk maak je je dagje studeren een stuk leuker wanneer je dit samen met een vriendinnetje of studiemaat kan doen. Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat veel studenten dagelijks alleen de strijd met hun boeken aan moeten, en dat vriendschappen uitblijven. Merk je dat je hier last van ervaart? Je kan natuurlijk altijd een oproepje plaatsen op Instagram om te kijken of er mensen samen met je willen studeren; juist hartstikke stoer om te doen! Daarnaast zal je zien dat er veel meer mensen alleen in de bieb zitten te studeren, dus misschien durf je wel gewoon iemand aan te spreken? Let’s go!