Stress eten verjaardag tips

Voor veel mensen is die hun verjaardag vieren, is het niet alleen een moment van feest, maar ook van stress. Je hebt familie en vrienden uitgenodigd om samen je verjaardag te vieren en je wilt dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Dat betekent dat je zelf tijdens het feest vooral heel druk bent met het verzorgen van je gasten en ze van eten en drinken te voorzien. Omdat dit (veel) stress kan opleveren, is dit voor sommige mensen een reden om hun verjaardag niet te vieren. Zonde, want je kunt het jezelf ook een stuk makkelijker maken zodat je tijdens je verjaardagsfeest lekker ontspannen bent! Hoe je dat doet? Wij geven je tips!

De dag ervoor alles bereiden

De hoeveelheid werk die jij op de dag zelf hebt qua het bereiden van eten is heel erg afhankelijk van de keuzes die je vooraf maakt. Kies je ervoor om de taart zelf te bakken of kies je ervoor kom een taart te kopen? Kies je ervoor om uitgebreid te koken of kies je voor verschillende kant-en-klare hapjes? Voor veel mensen is de verjaardag ook wel een moment om uit te pakken en te kookkunsten te tonen. Dat betekent echter wel dat het ook veel werk met zich meebrengt. Kies je hier toch voor? Kies dan voor eten dat je de dag van tevoren al makkelijk kunt voorbereiden. Een koude pastasalade kun je bijvoorbeeld prima al een dag eerder voorbereiden en is vaak de dag erna zelfs nog lekkerder! Ook gehaktballen kunnen je een dag eerder al maken zodat je ze op de dag zelf alleen maar hoeft op te warmen.

Traiteur

Ben je niet zo’n held in de keuken en vind je het aanbod in de supermarkt te gewoontjes? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een traiteur. Een traiteur werkt vaak in een bepaald thema bijvoorbeeld Italiaans, Spaans of Mediterraans. Ze maken heerlijke hapjes en gerechten voor kleine en grote groepen. Deze kun je dan een paar dagen van tevoren bestellen en op de dag zelf hoef je het alleen maar af te halen en thuis eventueel op te warmen en netjes te presenteren. Zo haal jij heerlijk eten in huis zonder moeite! Meestal is dit wel duurder dan als je zelf de ingrediënten koopt en de gerechten bereidt.

Catering

Wil je helemaal achterover kunnen leunen tijdens je verjaardagsfeest? Kies dan voor catering! Op die manier wordt al het eten voor je verzorgd en helemaal klaar bij jou thuis afgeleverd. Je kunt kiezen uit verschillende soorten catering: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hapjes, buffet of barbecue catering. En wil je ook geen zorgen hebben voor het uitdelen van het eten en het verzorgen van de drankjes? Bijna elk cateringbedrijf biedt ook bediening aan. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan, maar soms is het toch goedkoper dan verwacht. Bovendien ben jij op deze die manier echt te gast op je eigen feest en kun jij volop genieten!