Sneller buikvet verbanden

De buik is een van de lichaamsdelen dat veel mensen vinden dat ze wel wat kilootjes minder van mogen hebben. Zeker naar mate je ouder wordt is de kans groot dat je buikje elk jaar een beetje groter wordt en wordt het steeds lastiger om ervan af te komen. De buik is dan ook een “goede” opslagplek voor overtollig vet. Dit kun je niet alleen storend vinden als je in de spiegel kijkt, het kan ook nog eens ongezond zijn. Tijd dus om actie te ondernemen als je hier last van hebt!

Buikvet verbranden

Buikvet verbranden kun je in grote lijnen op twee manieren doen; je kunt gericht oefeningen doen om je buikspier te trainen of je kunt je dieet aanpassen om af te vallen. Het beste is natuurlijk om beide toe te passen.

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen zijn vaak niet de favoriete oefeningen in de sportschool. Toch kunnen ze heel effectief zijn om een paar kilo te verbranden en je buikje “eraf” te trainen. Iedereen is bekend met de traditionele situps om je buikspieren te trainen, maar er zijn ook heel veel andere oefeningen die je kunt doen om gericht buikvet te verbranden. Bovendien helpen buikspieroefeningen vaak bij het sterker maken van je gehele core. Dit is het gebied rondo je buik, rug en bekken en is heel belangrijk voor je algemene fysieke gestel. Belangrijk is wel dat je buikspieroefening op de juiste manier doet anders kunnen er klachten ontstaan aan bijvoorbeeld je nek of rug.

Je voeding aanpassen

Naast het doen van buikspieroefeningen kun je ook je voeding aanpassen. Buikvet verbranden door middel van een dieet is echter iets lastiger omdat je met een dieet meestal over je gehele lichaam afvalt en niet in specifieke zones. Toch zijn er diëten die je beter kunnen helpen om buikvet te verbranden, zoals bijvoorbeeld een koolhydraten vrij dieet. Als je goed op je voeding gaat letten en gezondere keuzes gaat maken dan zul je zien dat je buik een van de plaatsen is waar je als eerste vet gaat verbranden, met name omdat dit een plek is waar veel vet wordt opgeslagen. Begin dus vandaag nog met het maken van verstandige keuzes en laat snoep en vet staan en kies voor gezonde maaltijden zoals een koolhydraatarme lunch of een groene smoothie als tussendoortje.