Bakken kant en klaar mix

Nu de herfst weer langzaam zijn intrede in Nederland doe ten de dagen korter en kouder worden, gaan steeds meer mensen bakken. Ook programma’s zoals ‘Heel Holland Bakt’ hebben de populariteit van thuisbakken weer vergroot. Echter niet iedereen is een geboren keukenprins(es) of heeft uren de tijd om in de keuken te staan. Speciaal daarvoor zijn er kant-en-klaar mixen op de markt zodat het thuisbakken een stukje makkelijker en sneller wordt. In dit artikel geven we je drie voorbeelden van lekkere baksels die je binnen een handomdraai kan maken.

Cakemix

Wil je jezelf op iets lekkers trakteren? Of krijg je vanmiddag bezoek en wil je een zelfgemaakte lekkernij voorschotelen? Dan is een cakemix ideaal. Waar je vroeger alleen de traditionele naturel cake kon maken vanuit een pakje, heb je tegenwoordig heel veel verschillende soorten cakemixen. Zo is er de chocoladecake, de marmercake en de citroencake. Maar rond Sinterklaas is het ook heerlijk om een speculaascake of kruidcake te maken. Een cakemix is trouwens ook ideaal voor als je een gezellig middagje met kinderen wilt bakken. Omdat jonge kinderen vaak nog niet het geduld kunnen opbrengen om uren in de keuken te staan, is een cakemix een perfecte oplossing. Wel samen gezellig bakken, maar in een korte tijd zodat het kindje het ook interessant en leuk blijft vinden!

Oliebollenmix

Nog zo’n topper voor het einde van het jaar is de oliebollenmix. Natuurlijk kun je oliebollen afhalen bij de oliebollenkraam, maar er gaat niks boven een verse, zelfgemaakte oliebol. Door een kant-en-klare oliebollenmix te kopen, maak je je leven een stuk makkelijker. Je hoeft alleen nog maar water toe te voegen en desgewenst ook rozijnen. Of je maakte en mix en voegt alleen bij de helft van het beslag rozijnen toe en de andere helft laat je naturel. Daarnaast kun je ook bij een kant-en-klare mix veel variatie toevoegen. Wat dacht je van stukjes ananas of gember om je oliebol exotischer te maken?

Broodmix

Heb je geen zin in zoet, maar wel zin om zelf te bakken? Kies dan eens voor een kant-en-klare broodmix! Ook hier heb je tegenwoordig weer heel veel verschillende soorten. Van standaard witbrood en bruinbrood tot aan volkoren en waldkorn. Op die manier maak je niet alleen iets heel erg lekkers, het is ook nog eens gezond. Daarnaast is een heerlijk bijkomend voordeel van zelf je brood bakken, dat het zorgt voor een heerlijke geur in je huis!

Kortom, heb jij zin om te bakken maar niet genoeg tijd of kennis? Kies dan voor een kant-en-klaar mix en je hebt binnen no time een heerlijk baksel klaar!