Heb je een lange werkdag erop zitten? Dan is de kans groot dat je geen zin hebt om nog uitgebreid te gaan koken. In dat geval kan de verleiding groot zijn om te kiezen voor comfortfood. Maar om ervoor te zorgen dat je de volgende werkdag weer vol energie zit, is goed eten belangrijk. Kies daarom voor een simpele maaltijd die weinig bereiding nodig heeft, maar wel gezond is.

Zo bereid je een simpele maaltijd

Het bereiden van een maaltijd kan soms eindeloos lijken te duren. Zeker als je geen zin hebt om te koken. In dat geval zijn er een aantal dingen die het koken plezieriger kunnen maken. Moet je voor jouw gerecht water koken? Begin hier dan mee en ga ondertussen verder met de rest. Zo bespaar je tijd. Een andere manier om tijd te besparen, is door gebruik te maken van voorgesneden groentes. Daarnaast is het slim om te kiezen voor gerechten die snel te bereiden zijn. Kies bijvoorbeeld voor een wok gerecht, een eenpansgerecht of een ovenschotel. Zie je het alsnog niet zitten om te koken? Dan kun je ook gewoon een makkelijke maaltijd bestellen.

Kant-en-klaar maaltijd bestellen

Houd jij niet van koken? Of heb je simpelweg een gebrek aan tijd? Dan hoeft dat niet automatisch te betekenen dat je ongezond hoeft te eten. Integendeel. Je kunt namelijk gewoon gezonde kant-en-klaar maaltijden bestellen. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen, is het eten op te warmen. Maar hoe zit dat als je alleen bent? Vaak worden maaltijden gemaakt voor twee of meer personen. Je zou in dat geval meerdere dagen van de maaltijd kunnen eten. Maar je kunt er ook gewoon voor kiezen om een gezonde maaltijd 1 persoon te bestellen. Deze eenpersoonsmaaltijden zijn speciaal afgemeten porties voor een persoon. Zo heb je dus altijd een complete gezonde portie voedingsstoffen voor jezelf in huis.

Waarom gezond eten belangrijk is

Dat gezond eten belangrijk is, wordt van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Maar waarom is gezond eten nou zo belangrijk? Maakt het echt zo veel uit als je dagelijks jouw favoriete fastfoodketen bezoekt? Je kunt het voedsel dat je nuttigt vergelijken met de benzine voor jouw auto. Je auto heeft een bepaalde soort benzine nodig. Gooi je er de verkeerde soort benzine in? Dan zal dit problemen opleveren. Je auto gaat minder goed functioneren. Dit geldt voor jouw lichaam ook. Als je veel ongezond voedsel nuttigt, zal je hier op den duur last van krijgen. Je lichaam zal gaan protesteren. Gelukkig maakt het bestellen van een simpele maaltijd gezond eten heel eenvoudig!