rijstpapier voor gerechten

Veel mensen worden blij van koken en nieuwe dingen uitproberen. Dan is rijstpapier misschien wel een optie voor je. Je kunt een heleboel dingen bereiden met rijstpapier. Het is een soort wrap, maar dan anders. Rijstpapier is van Aziatische oorsprong. Je vindt het in Aziatische winkels. Daar vind je natuurlijk nog veel meer producten om de heerlijkste Aziatische gerechten mee te maken of ze gewoon kant-en-klaar in te slaan. Wel zo gemakkelijk.

Koken met rijstpapier

Koken met rijstpapier kan op allerlei manieren. Meestal wordt een samenstelling van een aantal dingen gebruikt om in rijstpapier te rollen. Je begint met een eiwitproduct. Dat kan kip zijn of garnaal bijvoorbeeld. Daarnaast gaat er groente in je gerecht met rijstpapier. Het laatste wat nodig is, is natuurlijk de rijst. Of een ander vergelijkbaar iets, zoals noedels. Je kunt alleen met deze basis al talloze kanten op. Het rijstpapier dien je eerst in heet water te dippen. Daarna kun je de vulling in het rijstpapier rollen en blijft het stevig bij elkaar zitten.

Hoe ziet het eruit?

Rijstpapier is dus een omhulsel voor een samenstelling van voedingswaren. In die zin kun je het vergelijken met wraps. Het is natuurlijk wel iets anders. Het is een stuk dunner en lichter op de maag. Bovendien heeft rijstpapier helemaal geen kleur. Het is een soort gezonder alternatief. Je kunt ook loempia’s maken van rijstpapier zonder die te hoeven frituren bijvoorbeeld.

Bestel je rijstpapier online

Je rijstpapier bestel je eenvoudig online. Bestellingen die voor 1 uur in de middag worden geplaatst, worden de volgende dag nog geleverd. Rijstpapier blijft vrij lang goed, dus je kunt flink inslaan. Je bestelling wordt namelijk gratis verzonden vanaf € 40. Er zijn natuurlijk bij de Aziatische winkel nog meer producten te koop waar je de heerlijkste Aziatische gerechten mee op tafel zet.