Richting het voorjaar met een mooie palm!

De feestdagen zijn voorbij en de kerstboom mag weer plaats maken voor een andere plant. Terwijl de ene persoon met zijn gedachten nog midden in de winter zit, is de ander al druk bezig met het voorjaar. Heeft u niets met de winter en wilt u het liefst het hele jaar zomer? Misschien is de kerstboom vervangen door een zomerse palm dan iets voor u! Bent u benieuwd hoe u de zomer in huis kunt halen? We vertellen het in deze blog.

De Kentia palm

Wanneer u denkt aan zomer, witte stranden en de volle zon, denkt u waarschijnlijk ook aan palmbomen. Het is niet voor niets dat vrijwel alle zomerse vakantieoorden vol staan met palmbomen. Een van de palmen die regelmatig te vinden is bij deze witte stranden is de Kentia palm. Deze palm geeft het ultieme zomerse gevoel. Hoewel de Kentia palm in de natuur erg groot kan groeien, wordt hij in huis zo’n 175 cm hoog. De palm is snel tevreden en een tevreden palm zorgt voor een schonere lucht. Dit werkt stress verlagend en verhoogt de productiviteit. Eens per week een beetje water en geen direct zonlicht is voor de Kentia palm al voldoende. Ook wanneer u geen plantenexpert kunt u deze palm dus in huis nemen! Krijgt de plant toch bruine bladeren? Hoogstwaarschijnlijk heeft de plant dan toch te veel direct zonlicht gekregen.

Amaryllis

Misschien heeft u ze tijdens de feestdagen wel in de winkels zien liggen; de Amaryllis. Deze opvallende plant bloeit tijdens de wintermaanden en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De Amaryllisbol kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kunt u de bol in de grond zetten, maar ook in een vaas op een laagje mos. Er groeit uiteindelijk een steel met een prachtige bloem uit de bol en deze bloem geeft gelijk een zomers tintje aan uw interieur. Daarnaast heeft de Amaryllis een subtropische afkomst, waardoor hij goed tegen direct zonlicht kan.

Verzorging

Er is geen vaste regel voor het verzorgen van een plant. Wanneer u bestelt bij Fleurdirect.nl ontvangt u al uw planten met een bijbehorende verzorgingskaart. Hier staat op hoeveel zonlicht en water de plant nodig heeft en of de plant extra voeding nodig heeft. Hierdoor geeft u uw favoriete plant gegarandeerd de beste verzorging!