Plastic tasjes behoren steeds meer tot het verleden

Steeds meer winkels en bedrijven kiezen ervoor om plastic tasjes te vervangen door een papieren variant. Maar waarom? Plastic is toch een zeer sterk materiaal? Dat klopt. Dat plastic een zeer sterk materiaal is blijkt wel uit het feit dat een plastic tas vaak meerdere keren opnieuw gebruikt kan worden zonder dat deze kapot gaat of inscheurt. Papieren tasjes zijn wat dat betreft veel kwetsbaarder. Ze scheuren makkelijker in en zullen een flinke regenbui niet overleven.

Plastic is echter een materiaal dat maar moeilijk vergaat. Het is een zeer vervuilend materiaal dat vooral in de zeeën een heel groot probleem vormt. De plastic soep die in zee drijft vormt een gevaar voor alle zeedieren maar ook vogels. Zij kunnen het plastic aanzien voor een lekker hapje en er zo in verstikken. Om dit wereldwijde probleem een halt toe te roepen stappen steeds meer bedrijven over op papieren tasjes. Plastic tasjes behoren dan ook steeds meer tot het verleden.

Papieren tasjes hebben de toekomst

Papieren tasjes hebben de toekomst. Papier is in tegenstelling tot plastic een veel duurzamer materiaal. Vooral wanneer er gekozen wordt voor papieren tasjes gemaakt van gerecycled papier. Hierdoor hoeven er niet steeds nieuwe bomen gekapt te worden. Papier is een materiaal dat makkelijker ingezameld en gerecycled kan worden dan plastic. Papier vormt ook een veel minder grote bedreiging voor het leven in zee. Wil jij ook een bijdrage kunnen leveren aan een milieuvriendelijke toekomst? Kies dan voor papieren tasjes!

Val op met bedrukte papieren tasjes

Gelukkig hoeven papieren tasjes helemaal niet zo saai te zijn als je misschien denkt. Papieren tasjes kunnen tegenwoordig eenvoudig bedrukt worden, bijvoorbeeld met jouw bedrijfsnaam, slogan of logo. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende lettertypes en kleuren. Met bedrukte papieren tasjes kun je je naamsbekendheid vergroten en val je als bedrijf op. Door te kiezen voor papier laat je zien dat je duurzaam en milieubewust bezig bent en dat je nadenkt over alle negatieve gevolgen van plastic op ons milieu en het zeeleven.

Wil jij ook graag papieren tasjes bedrukken? Dat kan bij Rotimshop. Ook ben je hier aan het juiste adres voor andere soorten verpakkingen en verpakkingsmaterialen. Neem snel een kijkje!