Pannenset kopen - waar op letten?

Als het aankomt op het inkopen van je inboedel, dan is het kopen van een pannenset een belangrijke aankoop voor in de keuken. Omdat je de pannen vrijwel iedere dag gebruikt, is het belangrijk dat je investeert in een set van hoge kwaliteit. Vandaag de dag is er enorm veel aanbod op de markt als het aankomt op pannen om in te koken. Daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn echter wel altijd een aantal dingen waar je zeker rekening mee kunt houden. We vertellen het je graag in dit artikel.

Anti-aanbaklaag goed of juist niet?

Vaak wordt er gedacht dat als je een goede pannen of pannenset wilt kopen, je kiest voor een pan met anti-aanbaklaag. Of toch niet? Steeds vaker hoor je geluiden dat pannen met een anti-aanbaklaag juist helemaal niet zo goed zijn. De materialen die hiervoor gebruikt worden kunnen giftig zijn en de laag beschadigt snel waarna de pan een stuk minder fijn is om te gebruiken. Steeds vaker kiezen mensen er daarom voor om juist kiezen voor een pan zonder anti-aanbaklaag.

Kies een pannenset zonder teflon of PFAS

Een pannenset zonder Teflon of PFAS heeft een aantal voordelen. Doordat het beschermende laagje er niet in zit, is je eten sneller gaat en gaat het koken dus sneller. Ook heeft een pan zonder anti-aanbaklaag een langere levensduur. Zoals we hierboven al aangaven kun je een pan met een beschadigde anti-aanbaklaag eigenlijk niet meer gebruiken. En een pan beschadigt nu eenmaal al heel snel. Doordat er geen teflon laagje in een pan zonder anti-aanbaklaag zit, kun je ook bij beschadigingen de pan gewoon blijven gebruiken. Je kunt als het ware krassen in de pan wat je wilt, maar de pan verliest niet haar kookkwaliteiten.

Het belangrijkste voordeel zit echter voor veel mensen op het gebied van gezondheid. Een anti-aanbaklaag wordt namelijk met een chemisch proces toegevoegd en wordt door veel mensen als giftig en schadelijk voor de gezondheid gezien. Zeker als deze beschadigd is en je hem toch blijft gebruiken.

Breed aanbod op het gebied van PFAS vrije producten

Leuk om te weten! Er is een erg breed aanbod op het gebied van PFAS vrije producten. Allereerst kun je PFAS vrije pannen kopen voor op alle warmtebronnen, dus of je nu kookt op gas of inductie, er is altijd wel een geschikte pannenset. Maar ook op het gebied van het ontwerp en de kleur van de pannen is de keuze enorm. Het is daarom altijd een goed idee om eens een keer het aanbod te bekijken dat er vandaag de dag zoal is. Je komt er dan erg snel achter dat er ook voor jouw smaak en het budget dat je in gedachten hebt, erg veel aanbod is. Misschien heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor een set die je graag zo snel mogelijk in huis gaat halen.

Vind de juiste pannenset

Ga je binnenkort een keer investeren in een gloednieuwe pannenset voor jouw keuken? Bekijk dan online de mogelijkheden van de diverse pannenset. Kies jij voor een pannenset zonder anti-aanbaklaag? Dan maak je een slimme keuze!