Opkoper restaurant inventaris

Als ondernemer kun je op een gegeven moment besluiten dat het beter is om je restaurant te sluiten. Dit kan geheel vrijwillig zijn, omdat je een andere weg wilt inslaan, maar soms kan het ook gedwongen zijn. In beide gevallen gaat het een intensieve periode worden. In eerste instantie zal je waarschijnlijk kijken of het restaurant in zijn geheel door een andere partij kan worden overgenomen. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste oplossing. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er dan ook alternatieven. Zo kun je (een deel) van je inventaris verkopen aan een opkoper. In dit artikel leggen we je uit wat dit precies is, hoe het in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn.

Wat is een opkoper?

Een opkoper is een partij die complete of gedeeltelijke inventarissen overneemt. Dit kan op allerlei gebieden zijn zoals winkelinventaris, kantoorinventaris en dus ook horecainventaris.

Hoe werkt een opkoper?

Een horeca opkoper is gewend om dagelijks grote partijen spullen op te kopen. Hierdoor hebben ze een snel en soepel lopend proces. In eerste instantie zullen ze een geheel gratis en vrijblijvende waardebepaling en bod maken van de spullen die je wilt verkopen. Dit kan vaak geheel digitaal zodat het je weinig tijd en moeite kost. Als je met het bod akkoord gaat, dan komen ze langs om de spullen te controleren en de deal rond te maken. Hierna ontvang je binnen de afgesproken termijn de betaling en komen ze langs om de spullen op te halen.

Wat zijn de voordelen van het verkopen aan een opkoper

Natuurlijk kun je ook proberen de inventaris in losse delen te verkopen, via Marktplaats of andere platformen. Waarschijnlijk doe je dit in de hoop dat je dan net wat meer geld ontvangt. Bij een opkoper verkoop je de partij echter in een keer en dat brengt een aantal voordelen met zich mee.

Snel

Opkopers zijn gewend om dagelijks inventarissen over te nemen. Hierdoor kunnen ze snel handelen: snel een bod uitbrengen, de transactie afronden en de inventaris op komen halen. Hiermee bespaar je jezelf heel veel tijd en stress, in een periode die waarschijnlijk al hectisch genoeg is. Deze tijd kun je dan weer gebruiken voor andere dingen die geregeld moeten worden voor de afronding van je restaurant. Bovendien kun je ook weer sneller verder met het nemen van stappen voor je toekomstplannen.

Betrouwbaar

Als je je spullen los gaat verkopen, dan heb je waarschijnlijk met allerlei verschillende partijen te maken. Vooraf weet je meestal niet hoe betrouwbaar ze zijn. Bij gerenommeerde opkopers weet je dat ze betrouwbaar zijn en dit kun je ook verifiëren door reviews te lezen. Dit betekent dat je weet dat je een eerlijke prijs krijgt en je geld ook daadwerkelijk gaat ontvangen.