ontdek hier 3 aardbeien 3 bananen smoothie

Om dagelijkse aanbevolen benodigde groenten en fruit te eten (drinken) word tegenwoordig veel smoothie ingezet om dit te bereiken. Er zijn 1001 smoothie recepten die je kunt maken ze zijn in 3 verschillende categorieën in te delen zoals:

  1. Groene smoothie: Dit zijn smoothies met fruit en bladgroente met water dit een zeer gezonde smoothie, omdat bladgroente een hele gezonde groente is. Het fruit is gezond maar als je wilt afvallen moet je hier mee oppassen omdat er suikers in zitten.
  2.  Smoothies met kokosmelk of amandelmelk: Dit is een hele gezonde smoothie dit drankje zorgt dat je langer een vol gevoel hebt door het vet en eiwitten die er in zitten. Voor de rest geld precies het zelfde als bij groene smoothies.
  3.  Smoothie met yoghurt (kwark): word vaak gebruikt met alleen met fruit en suiker. Als je wil afvallen is suiker uit ten boze! Door een onderzoek is gebleken dat een volwassen mens zuivel niet heel goed kan verteren. Het beste zuivel product is kwark en je kunt het beste niet vaker dan 3 keer per week gebruiken en dan niet meer dan 100 gram per keer. Het voordeel van kwark is dat er veel eiwitten in zit en je hebt een langere tijd een vol gevoel.

Verse- of ingevroren aardbeien?

Even over aardbeien je kunt verse aardbeien gebruik als ze in het seizoen zijn. Dan zijn ze lekker en goedkoop. Je kunt ze ter alle tijden ook bevroren kopen hiermee kun je een hele lekkere aardbeien smoothie mee maken! Deze zijn minder duur en als je ze een half uur voordat je de smoothie maakt uit de vriezer haalt zijn ze goed te gebruiken. En het grootte voordeel is dat je drankje lekker koud word.

Gebruik rijpe bananen

Zorg er voor dat je bananen goed rijp zijn ze zijn rijp als ze aan de buitenkant zwarte stipjes rijgen. Als je te veel rijpe bananen hebt schil ze dan en snij ze in stukjes en doe ze in de vriezer. Haal ze een half uur van te voren uit de vriezer om er een heerlijke smoothie van te maken!

3 soorten aardbeien smoothies

 Smoothie met kwark en aardbeien

Voor twee personen 200 gram kwark 200 gram spinazie 150 gram aardbeien 1 banaan (Optie)1 a 2 theelepels kaneel water na behoefte Was de spinazie goed en schil de banaan en snij hem in stukjes. Dan mag je alle ingrediënten in de blender doen. Als je water tot aan de bovenkant van je ingrediënten doet dan krijg je een drinkbaar drankje. Hoe minder water je er in doet hoe dikker het word. Drink of eet smakelijk J.

Groene aardbeien smoothie

200 gram spinazie / of sla na keuze water naar behoefte 100 gram aardbeien of 200 gram en dan geen bosbessen 100 gram bosbessen 2 bananen Was de spinazie of de sla goed en snij de bananen in stukjes zonder schil natuurlijk. Dan alles in de blender en draaien maar.

Aardbeien smoothie met kokosmelk

1 Blikje kokosmelk of 400 ml amandelmelk 1 banaan, in plakjes 150 gram aardbeien (optie) 1 theelepel vanille-extract De kroontjes van de aardbeien hoeft (mag wel) er niet af. De banaan mag in stukjes in de blender met de andere ingrediënten en draaien maar. Dit is één van mijn favoriet echt super lekker. Banaan Smoothies zijn heel lekker maar pas op als je wil afvallen. In bananen zitten veel zetmeel (koolhydraten). Als je actief bent en sport kun je best af en toe meerdere bananen per dag eten.

3 bananen smoothie

Groene bananen smoothie

3 bananen in stukjes 1 klein krop sla na keuze water na behoefte Doe deze ingrediënten schoon in de blender water er bij en draaien maar.

Bananen smoothie met yoghurt (kwark):

2 bananen 200 ml sinaasappelsap 200 gram kwark Een handje ijsblokjes (optie) 1 eetlepel honing De ingrediënten mag allemaal in de blender en blenderen maar.

Bananen smoothie met kokosmelk of amandelmelk

1 banaan 1 blikje kokosmelk of 400 ml amandelmelk 125 gram ananassap of water 150 gram ananas stukjes handje vol ijsblokjes Snij de banaan en ananas in stukjes. Alles mag in de blender en blenderen maar.

Zo maak je de smoothies compleet

Zodra de smoothie in de blender is geweest, wordt het tijd om de smoothie helemaal af te maken. Op het moment dat de smoothie uit de blender komt, zou je de smoothie al kunnen drinken. Echter, is het natuurlijk leuker als de smoothie er ook nog eens perfect uitziet! Dat geldt zeker als je de smoothie bijvoorbeeld op een feestje wilt serveren. Het liefst geef je je vrienden een smoothie zoals ze op het terras zouden krijgen.

Om de smoothie af te maken kun je een aantal fruitstukjes bovenop de smoothie leggen of op de rand van het glas plaatsen. Plaats bijvoorbeeld een aardbei op de rand van je aardbeien smoothie. Het is aan te raden om voor fruitstukjes te kiezen die al in de smoothie verwerkt zijn. Zo voorkom je dat de extra fruitstukjes de smaak beïnvloeden. Tot slot mag uiteraard ook het rietje niet ontbreken. Het is geen slecht idee om metalen rietjes te halen. Deze rietjes zien er een stuk leuker uit dan de plastic rietjes en kunnen bovendien in de vaatwasser. Met metalen rietjes in huis, zien de smoothies die je maakt er altijd leuk uit. Zodra ook de uitstraling van de smoothie perfect is, wordt het tijd om te genieten!