mijn ervaringen cambridge dieet

Ik heb me gestort in de wereld van het afvallen. Er mogen namelijk wel wat kilo’s af. Er zijn veel verschillende manieren waarop je kunt afvallen en het is dan ook lastig hier de juiste manier voor te vinden. Als je er wat meer onderzoek naar doet kom je erachter dat er een paar diëten zijn die veel naamsbekendheid hebben. Als we hier naar kijken kom je al snel uit bij het Cambridge dieet plan. Dit is een eiwitdieet waarbij je dus geen koolhydraten eet in grote hoeveelheden. Het dieet schijnt erg veel producten te bevatten wat ervoor zorgt je jouw hele wapenarsenaal in huis hebt om snel vet te verbranden. Ondertussen weet ik wel dat er een paar methodes zijn die echt werken en 1 daarvan is inderdaad een op eiwit gebaseerd dieet. Ik heb toch mijn twijfels over het Cambridge dieet, het schijnt dat er niet altijd goede resultaten mee worden behaald. Toch ga ik er als het ware in de vorm van een proef naar kijken, want er kunnen wel wat kilo’s af maar ik hoef gelukkig niet van ver te komen. Mijn doel is zeker wel tussen de 5 en de 10 kilo afvallen, maar ik ben ook gewoon heel erg benieuwd naar het Cambridge dieet. De combinatie van dit doel en mijn nieuwsgierigheid zorgen er dus voor dat ik er voor ga! 😉

De start van mijn missie om af te vallen

Ik heb dus na wat onderzoek gekozen voor het Cambridge dieet en ga nu aan de hand van dit dieet iets doen aan mijn overgewicht. Natuurlijk heb ik ook andere diëten bekeken maar deze spreekt mij het meeste aan. Ook vind ik het handig dat veel kant en klare producten worden voorzien in dit dieet. Hiermee heb ik altijd wat extra zekerheid dat de voeding de juiste stoffen bevat die mij helpen om die resultaten te behalen. Ook al weet ik niet of het zo goed is producten te gebruiken die helemaal kant en klaar uit de fabriek komen. Ik ben zelf altijd wel voorstander van gezond eten en fruit, groenten plus andere gezonde voeding bij de juiste winkels of supermarkt te halen.

Het Cambridge dieet!

Ik schrik kijkend naar wat je op een dat mag eten. Voor alle duidelijkheid, het dieet waarvoor ik kies is het Cambridge 500 plan, waarbij je dus alleen maar de voeding eet van Cambridge. Dit ligt op 500 calorieën per dag. Dat kan gewoon NIET gezond zijn. Een normale man heeft ongeveer 2500 calorieën nodig en een vrouw iets meer dan 2000 calorieën alleen al voor onderhoud. Dus bij deze hoeveelheden blijf je op gewicht en kom je dus ook niet (of niet al teveel) aan. 500 calorieën is nog niet eens 1 goede maaltijd, dus hoe ga je hier de hele dag mee doen? Ook de prijzen vind ik nogal duur. Het gaat dus een hoop kosten om dit dieet te volgen. Toch wil ik kijken of het doet wat het belooft.

Hoe heb ik het Cambridge dieet ervaren?

Ja hoor, 2,5 week bezig en we kijken naar de tussenstand. Allereerst moet ik vertellen dat ik het gevoel heb alsof ik uitgehongerd ben. Ik vind het enorm moeilijk te volgen en kan me voorstellen dat veel mensen vroegtijdig stoppen om deze reden. Er zijn wel resultaten! 😀 Ook al had ik er wat meer van verwacht, ik ben toch zo’n 2,6 kilo afgevallen. Even als rekensommetje, dat is dus ietsjes meer dan 1 kilo per week. Ik ben hier dan ook wel blij mee, maar wil het eigenlijk nog wat sneller zien gaan. Of ik dat met dit dieet ga doen weet ik nog niet helemaal zeker. Want ik zie wel wat resultaat maar de belangrijkste vraag die gelijk in me opkomt is “Is dit het waard?”. Ook al ben ik aan de ene kant blij ik vind het niet super effectief en denk dat er misschien wel betere manieren zijn om af te vallen. Ook gaat het hard met de producten en kost het wel een hoop geld. Denk toch dat ik nog even verder kijk naar betere methodes.

Heb ik mijn doelen bereikt?

Ik heb met het Cambridge dieet gedeeltelijk mijn doelen behaald. Dit is dus eigenlijk een NEE, want ik had er veel meer van verwacht. Het pijnlijke hongergevoel was 1 van de doorslaggevende factoren om er niet mee verder te gaan. Samen met de kosten en de matige resultaten. Het feit dat ik er wel mee ben afgevallen maakt me wel blij en is wel een lichtpuntje in dit dieet.

Totale beoordeling van dit dieet…

Ik zou het dieet niet zo snel aanraden. Ondanks mijn kort maar krachtige euforie over de behaalde resultaten vind ik het geen enorm sterk dieet. Jammer, want je betaalt er wel naar en je moet flink inboeten op je voeding.