koolsoepdieet ooit van gehoord

Nu zal ik jullie heel eerlijk zeggen, ik heb nog nooit gehoord van het koolsoepdieet! Als ik de naam hoor krijg ik in ieder geval niet zoveel trek. Misschien is dit wel de insteek van het dieet 😀 …maar vraag me ook echt af of je hiermee gaat afvallen. Ik denk dat je wel een soepliefhebber moet zijn om het te volgen. Veel mensen zijn dat natuurlijk niet. Toch ben ik er op een bepaald manier wel benieuwd naar, meer over wat het is en hoe het werkt. Om hierachter te komen ga ik het koolsoepdieet en de koolsoepdieet recepten eens nader bekijken.

Wat is het Koolsoepdieet?

Erg ingewikkeld is het allemaal niet. Het koolsoepdieet is een op koolsoep gebaseerd dieet. Dit is zelfs nog redelijk eenvoudig te maken gezien de beperkte producten die het bevat. Kool zelf kan best lekker zijn in bijvoorbeeld roerbakgroentes als je gaat wokken. Het heeft een krokante smaak en levert een gezonde toevoeging. Als je het is dit dieet gebruikt komt het denk ik een stuk minder tot zijn recht. In de basis neem je kool en een paar andere simpele toevoegingen als zout, peper en ui en hier maak je dan koolsoep van. Ik ga hier niet het hele recept neerzetten. Dit kun je vinden als je even in google zoekt naar koolsoepdieet. Maar het is dus allemaal niet zo spannend. Meer over de werking van dit dieet vind je hieronder.

Is dit echt een dieet?

Ja, het is wel een echt dieet! Ook al zou je denken dat iedereen op deze manier wel een dieet kan maken zijn er toch wel mensen die het gebruiken en wellicht resultaten mee behalen. Ik denk dat je wel een enorme discipline nodig hebt om dit dieet te volgen. Want je bent echt enkel en alleen maar beperkt tot koolsoep. Hier moet je dus wel van houden en daarbij moet je het ook vol kunnen houden, want vaste maaltijden zijn er helaas niet bij in het koolsoepdieet!

Ervaringen met het Koolsoepdieet!

Na wat onderzoek merk je wel dat dit een zeer aparte manier van diëten is. Het koolsoepdieet is eigenlijk bedoeld voor het afvallen van een paar kilo op zijn max. Je mag het namelijk ook niet langer gebruiken dan 7 dagen vanwege mogelijk schadelijke effecten op je gezondheid. Het lijkt er dus meer op dat je dit kan gebruiken om 1 tot maximaal 2 kilo kwijt te raken om net even over dat randje te gaan als je ergens in wilt passen of je ietsjes beter wilt voelen. De praktijk wijst echter wel uit dat het verschil voor en na dit dieet echter minimaal is en bijna niet valt op te merken. Het voegt daarom ook weinig toe aan andere diëten en stelt inhoudelijk dus helaas weinig voor. Je kunt beter kiezen voor een echt dieet dat je wel verder helpt met serieus snel afvallen!