jelly beans

Jelly Beans zijn al jarenlang een enorm populair snoepgoed in Nederland. Deze snoepjes komen oorspronkelijk uit Amerika en worden nu ook in Nederland verkocht. Ben je benieuwd wat Jelly Beans zijn, wat de ingrediënten zijn en welke smaken er bestaan? Lees dan verder en kom erachter!

Wat zijn Jelly Beans?

Een Jelly Bean is een snoepgoed dat in 1976 geïntroduceerd is in Amerika. Doordat het daar zo populair werd, is het nu ook al jarenlang in Nederland verkrijgbaar. Het snoepje heeft de vorm van een kidneyboon en bestaat uit een harde buitenkant met een gelly binnenkant.

Wat zijn de ingrediënten?

In een Jelly Bean zitten verschillende ingrediënten. De belangrijkste zijn suiker, glucosestroop en zetmeel. Een snoepje bevat 4 kilocalorieën. Iedere smaak heeft zijn eigen kleur en smaakstoffen. Deze snoepjes zijn ook geschikt voor vegetariërs, omdat ze geen gelatine bevatten.

Welke smaken zijn er?

De Jelly Beans zijn in wel vijftig verschillende smaken verkrijgbaar. De meest verkochte snoepjes hebben een fruitsmaak, zoals: perzik, appel, kokos, mango, kiwi, citroen en aardbei. Ook zijn er smaken die lijken op andere etenswaren, zoals: popcorn, cheesecake, marshmallow, drop en chocola. Wil je een extreme smaak proberen? Ga dan voor jalapeno of Pina Colada.

De challenge

Vind je het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en ben je niet bang voor een uitdaging? Probeer dan een keer de Jelly Beans boozled challenge. Dit is een spel waarbij je aan een rad draait en het snoepje moet eten die daarop afgebeeld staat. Je hebt kans op een Jelly Bean met een lekkere smaak, maar het kan er ook een zijn met een minder lekkere smaak.

Scoor jouw Jelly Beans

Heb je trek gekregen in deze lekkere snoepjes? Neem dan een kijkje op de website van Candyonline en bestel jouw favoriete smaken!