Inspiratie tips voor drie unieke vegan eten en drinken

Ben jij vegan? Dan heb je een dappere stap gemaakt om jouw dieet volledig plantaardig te maken. Maar vegan zijn kan als lastig ervaren worden. Je hebt immers veel minder opties qua producten die je kunt gebruiken. Daarom helpen wij je een handje door wat inspiratie te geven. Met deze drie producten kun je als vegan moeiteloos een gevarieerd dieet onderhouden.

Wijn

Als eerste is er een speciale wijn voor vegans. Voor degenen die dit nog niet wisten; wijn is bijna nooit vegan. Dit komt doordat tijdens het proces van een wijn maken er bepaalde middelen worden gebruikt waarmee de kleine stukjes druif gescheiden worden van de wijn. Zo wordt een wijn soepel. Maar deze producten zijn vaak dierlijk. Gelatine wordt frequent gebruikt als middel hiervoor. Dit is een stof die uit de botten van dieren wordt gehaald, en is daardoor vanzelfsprekend niet vegan. 

Gelukkig is er tegenwoordig vegan wijn. Deze wijn maakt gebruik van andere middelen dan gelatine tijdens het scheidingsproces van wijn. Daardoor wordt jouw wijn veganistisch, en kun je met een gerust hart af en toe van een heerlijk glaasje genieten.

Bindmiddelen

Een ander interessant soort product is een vegan bindmiddel. Hou jij erg van bakken? Dan heb je als vegan het vaak lastig. De meeste bindmiddelen zijn namelijk niet vegan, waardoor jij ineens veel minder soorten brood en taarten bakken. Vaak wordt bijvoorbeeld ei gebruikt als bindmiddel, wat helaas niet vegan is. 

Er komen echter steeds meer bindmiddelen op de markt die vegan zijn. Voor zoete gerechten kun je bijvoorbeeld fruit gebruiken als bindingsmiddel. Denk bijvoorbeeld aan appelmoes of een rijpe banaan. Zo hoef je ook nog eens minder suiker te gebruiken tijdens het bakken.

Voor de hartige banketten zijn er ook meer dan genoeg bindmiddelen. Gemalen lijnzaad is bijvoorbeeld erg populair hiervoor. Dit werkt vooral goed als jij taartdeeg gebruikt. Zo kun je als vegan zijnde nog steeds van hartige banketten genieten.

Kala Namak

Tot slot is Kala Namak ook een uitstekend product voor vegan eten. Kala Namak is een speciaal soort zout uit India. Het staat bekend om de sterke aroma die het met zich meebrengt. Daardoor is het perfect om toe te voegen aan enkele vegan gerechten.

Wat Kala Namak van andere soorten zout onderscheidt is niet alleen dat het een sterke aroma heeft, maar ook waar de aroma precies naar ruikt. Het is namelijk erg vergelijkbaar met de geur en smaak van eieren. Sommige vegans houden erg veel van eieren en missen de smaak van eieren. Kala Namak zorgt ervoor dat je toch een vleugje ei smaak in jouw gerechten kunt proeven. Zo blijft vegan zijn probleemloos.