Restaurants Nijmegen

Een dag naar Nijmegen? Of misschien woon je wel in de buurt van de oudste stad van Nederland? Veel restaurantjes zul je al kennen, maar wat zijn de beste restaurants van Nijmegen: dat lees je in deze blog. We kijken zowel naar ontbijten, lunchen als dineren; in drie verschillende prijsklassen: budget, iets te vieren en een echt speciale avond. Benieuwd naar welke restaurants een plekje in de lijst hebben bemachtigd? Lees snel verder!

De budget keus (€)

Onder de budget keus valt bij ons de snelle hap. Weinig poespas, ongeveer een uurtje zitten en heel erg lekker eten. Niet te duur, maar wel een lekkere plek waar je zo binnen kunt wandelen om lekker te eten in Nijmegen.

1. Restaurant Wally & Wally Groente Pop-Up

De beste burgers van Nijmegen vind je bij restaurant Wally. In het begin van de Hertogstraat zit deze burgerzaak. Combineer je hamburger met een lekkere milkshake. Kies je liever voor vega, dan kun je terecht bij Wally Groente Pop-Up. Je vindt daar o.a. vega döner, vega bitterballen van jackfruit en chickpea nuggets. Dus ook voor vega restaurants in Nijmegen is Wally een uitstekende keuze.

2. Cali

Niet het grootste restaurant, maar wel ontzettend gezellig. Je vindt er bio wijn en heerlijke speciaalbiertjes. Eten doe je er met een plank met lekker fingerfood. Op die manier bepaal je tijdens het borrelen helemaal zelf hoeveel je wilt eten. Zo zorg je bij Cali voor dat je een heerlijke avond hebt met vrienden, familie of samen met je partner.

3. Chidoz

In de Molenstraat heeft Chidoz sinds vorig jaar haar deuren geopend. Je stelt er zelf een burrito samen of gaat voor een van de standaard gerechten. Liefhebber van Mexicaans, maar wel lekker vlug, stap binnen bij Chidoz want het eten is er ontzettend lekker.

De keuze voor een fijne avond (€€)

Zomaar even met je partner uit eten voor een normale prijs. Wij kunnen je dan de onderstaande restaurants zeker aanraden. Opties voor de echte vleesliefhebbers, maar ook voor de liefhebbers van de Aziatische keuken is er in Nijmegen veel keus.

1. Siam Thai Palace

Liefhebbers van de Aziatische, of beter gezegd Thaise keuken kunnen hier echt genieten. De Thaise keuken heeft pittige gerechten, maar ook minder pittige keuzes. Daardoor kun je bij dit restaurant echt alle kanten op. Onze favoriet: gele curry met veel groenten, al zijn ook de zoete toetjes van Siam Thai Palace absoluut de moeite waard.

2. Lodewijk

Even buiten het absolute centrum vind je Lodewijk, een van de hotspots in Nijmegen. Je kunt er lekker lunchen , uit eten met klassieke gerechten op de wisselende kaart of lekker borrelen. Lodewijk staat voor gastvrijheid, wat je terug ziet in het gastvrije personeel en de ongedwongen sfeer. Hier kun je echt alle kanten op: jij bepaalt hoe jouw dag eruit ziet.

3. De Grut

De Grut is een klassieker: traditionele zaak met een ouderwetse bar in het midden van het restaurant. Tegelijkertijd is het eten er ook goed. Je kunt kiezen voor unieke groenten in combinatie met vis, vlees, gevogelte of vega. Een dagelijks wisselende kaart maakt het bovendien een verrassing wat jij die avond kunt eten.

De opties om echt wat te vieren (€€€)

Even echt iets te vieren, of op zoek naar een unieke beleving en meer dan uitstekend eten, die vind je bij de restaurants in deze rubriek. Heerlijk uit eten in Nijmegen doe je hier.

1. MANNA

Je vindt MANNA aan een van de mooiste historische panden van Nijmegen. Een unieke kaart en een fantastische uitstraling maken dit restauant uniek. Met woorden is MANNA lastig te beschrijven, daarvoor moet je het gaan beleven. Extra genieten? Verblijf ook een nachtje in het bijbehorende hotel, duurder, maar absoluut de moeite waard.

2. De Nieuwe Winkel

In korte tijd heeft De Nieuwe Winkel een enorme naam opgebouwd in NIjmegen. Chef Emile van der Staak bouwt met zijn restaurant aan een gouden toekomst. Dagelijks kiezen velen ervoor te komen ontspannen en genieten van lekker eten bij dit restaurant.

3. Bistro Flores

Echt romantisch samen dineren, daarvoor moet je naar Bistro Flores. De populariteit is hoog, en door de unieke mooie gerechten een bijzondere ervaring. Het mooist zijn de plekjes in de binnentuin op een zomeravond. Uniek zijn de gerechten met groenten, waardoor je zult beseffen dat vlees echt niet altijd hoeft.