gezonde tussendoortjes die prima passen in paleo principe

Wat is het paleo principe? Dit is het eten dat wij van nature instaat zijn om goed te verteren. Zo aten ze in de oertijd precies op deze manier. In het kort komt het er op neer dat je natuurlijke voeding gaat eten, die als het rouw is kunt eten.Geen granen, suikers en fabrieksvoedsel met toevoegingen. Maar groenten, vlees vis, schaaldieren, fruit, gezonde vetten,noten, en  zaden

Kwarktoetje als tussendoortje

Een klein bakje Franse kwark met 1 eetlepel gojibessen en 2 partjes appel in stukjes gesneden mengen. Een ander lekker en gezond kwarktoetje is een klein bakje Franse kwark gemengd met 4 aardbeien, in stukjes gesneden en een eetlepel havermout.

Aardbeien smoothie als tussendoortje

Een smoothie is prima als tussendoortje omdat het veel eiwitten, vitamine en mineralen bevat. Ook heel geschikt als aanvulling op de vitamines als de R inde maand zit. Verder helpt een smoothie bij het afvallen. Hier volgt een recept voor een heerlijke aardbeien smoothie.

Je  heeft nodig 125 gram aardbeien, een half bakje magere kwark en een kopje aardbeiensap. Je mixt de kwark en het aardbeiensap 20 seconden met keukenmachine. Daarna mixt u de aardbeien met de keukenmachine totdat deze vloeibaar zijn. Hierna doet je  de kwark met het aardbeiensap en de vloeibare aardbeien bij elkaar en schept het doorelkaar. Daarna schenkt u het in een glas en zet er een rietje in. Drink smakelijk!

Een groene smoothie vol vitamines

Je heeft hiervoor nodig 1.5 kopje verse spinazie, 1.5 kopje verse koriander, 1.5 kopje mango. Een paar stukjes ananas, een halve avocado en 2 kopjes water. de spinazie spoelt u eerst schoon met water.

Vervolgens doet u de spinazie in de blender, voeg de gewassen koriander toe en de gesneden mango. Voeg ook een paar stukjes ananas toe. Als laatste voegt u de avocado en een kopje water toe.

Blend het geheel met blender. Voeg eventueel nog wat water toe en blend het geheel nog even.Schenk daarna de groene smoothie in een glas en zet er een rietje in. Geniet ervan!

Plakjes kipfilet met mandarijn als heerlijk tussendoortje!

Rol een schijfje mandarijn in een plakje kipfilet en steek hier een prikker door. Op het rolletje doet u een partje hard gekookt ei. Eet smakelijk!

Een fruitsalade als tussendoortje

Snijd een appel in kleine stukjes. Was een handje vol met druiven. Pel een mandarijn en verdeel deze in partjes. Schil een kiwi en snijdt deze in kleine stukjes.

Stel een fruitsalade samen van appel, druiven, mandarijn en kiwi. Als u deze fruitsalade in een klein afsluitbaar bakje schept, kunt u deze meenemen voor onderweg of naar uw werk.

Preisalade met ham en ei

Snijdt het groene gedeelte van de prei in heel fijne ringetjes. Snijdt een dikke plak gekookte ham heel fijn. En prak een hard gekookt ei fijn met een vork. Meng deze drie ingrediënten en voeg een schep magere kwark toe. Nog even goed mengen. Nu heeft u een heerlijk gezonde preisalade.

Gevulde eieren

Kook 4 eieren hard. Snijd het hard gekookte ei door midden. Haal het eigeel eruit. Prak daarna het eigeel fijn met een vork en meng het eigeel met een lepel magere kwark.

Voeg een snufje peper en een beetje Paprikapoeder toe. Vul iedere eihelft met het eimengsel of spuit met een slagroomspuit het eimengsel in de ei helft. Eet smakelijk!

Er zijn allerlei gezonde tussendoortjes die prima binnen het paleo principe passen. Vooral fruit en groente als tussendoortjes zijn erg gezond, maar ook kwark, noten kip en vis.

Fruit en groente zijn erg gezond omdat deze rijk zijn aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Kwark bevat veel eiwit en dit heeft een sterk verzadigd effect. Kip en vis levert ons magere eiwitten.

Deze zijn noodzakelijk voor de vorming van spierweefsel en cellen. Noten, vette vis en olijfolie, maar ook avocado bevatten gezonde vetten en dit zorgt ervoor dat we minder last hebben van overgewicht, hart- en vaatziekten en kanker.

 

Ten slotte…

Zoals u merkt zijn er veel gezonde tussendoortjes welke gebaseerd zijn op het paleo principe. Deze tussendoortjes zijn erg lekker en gezond. Geniet er dus met volle teugen van!

Ps. Wil je meer lekkere en gezonde recepten voor tussendoortjes? Bekijk dan eens de site van Mitchel hij heeft nog meer recepten.

Voorbeelden

  • Amandelcake
  • Fruit ijsjes (zonder ijsmachine)
  • Chocolate Chip Cookies
  • en Blueberry Muffins
  • Paleo Cupcakes met Blauwe Bessen
  • Cake Pops
  • Ananas Mousse
  • Amandel Boter balletjes