dit moet je weten als je professionele keuken wil installeren

Ben je van plan een horecazaak op te starten? Of heb je er eentje? In dit artikel leggen we je uit waaraan je professionele keuken moet voldoen. We vertellen welke apparatuur je absoluut nodig hebt in je keuken, maar staan ook stil bij veiligheid. Zo wil je zeker een degelijke vloer die je makkelijk kunt reinigen en waar jij of je medewerkers niet snel over uitglijden. Na het lezen van dit artikel weet jij precies wat je nodig hebt voor je professionele keuken.

Deze keukenapparatuur is onmisbaar

Of je nu een café of restaurant uitbaat. Een snackbar of koffiehuis. Je zal bijna altijd wel een kleine of grote kaart met voeding aanbieden. Daarom is het belangrijk dat je goede apparatuur hebt om eten op te warmen. Denk aan:

  • Een oven of magnetron om eten op te warmen;
  • Een koelkast om eten te bewaren;
  • Een fornuis;
  • Een grillplaat;
  • Goede messen;
  • Pannen;
  • Wasbak;
  • Vaatwasser;

Als je frituurt moet je zeker een goede horeca friteuse hebben. Daarnaast kan je overwegen om een frietsnijder kopen. Die apparaten heb je niet alleen nodig als je regelmatig bitterballen of krokketten frituurt en er een bakje patat bij serveert, maar er zijn ook tal van gerechten zoals Calamares fritti die je hiermee kunt bereiden.

Zorg voor een veilige vloer

Opgelet! Als je een horecakeuken installeert mag je niet zomaar elke vloer hiervoor gebruiken. Een goede horecavloer voldoet aan een aantal voorwaarden. Belangrijk is de gesloten oppervlaktestructuur die je eenvoudig kunt onderhouden en reinigen. Het is heel erg belangrijk dat je vloer aan de Arbo en Haccp eisen voldoet. Denk ook aan de veiligheid van je medewerkers door voor een antislip vloer te kiezen.

Wij wensen je veel succes

Voor je een professionele keuken installeert denk je best wel even na over wat je allemaal gaat serveren. Afhankelijk daarvan zal je meer of minder keukenapparatuur nodig hebben. Denk dan niet alleen aan snijplanken. Als je een snijplank voor vlees gebruikt, mag je die bijvoorbeeld niet voor vis gebruiken. Maar ook aan servies, bestek, … Vergeet ook niet dat je alles makkelijk en eenvoudig moet kunnen reinigen, zodat je de hygiënische voorschriften makkelijk kunt opvolgen. Anders zal je bij een inspectie door de mand vallen. En dat wil je liever voorkomen dan genezen. Wij wensen je heel veel succes met het installeren van je professionele keuken.