Pannen voor in de keuken

Heeft jouw pannenset zijn beste tijd wel gehad? Wacht dan vooral niet te lang met vervangen. Als je beschadigde pannen te lang gebruikt kunnen er namelijk stukjes van de bodem loslaten en in jouw eten terechtkomen. De meeste mensen die hun pannenset vervangen kopen dezelfde pannen als voorheen. Maar is dit eigenlijk wel de beste keuze? Wij bieden jou de helpende hand. In deze tekst zetten we namelijk 4 pannen op een rijtje die niet mogen ontbreken in jouw keuken.

1. Kookpan

Voor het bereiden van een groot aantal maaltijden moet er iets gekookt worden. Dit is niet alleen bij groente het geval, maar ook bij pasta’s. Vandaar dat kookpannen niet mogen ontbreken in jouw keuken. Denk overigens niet dat je aan één kookpan voldoende hebt, want dat is vaak niet het geval. Als je groente met aardappels eet moet je namelijk al twee kookpannen hebben om de maaltijd te bereiden. Zowel de groente als aardappels moet je namelijk koken.

2. Steelpan

Een steelpan mag ook niet ontbreken in jouw keuken. Dit pannetje kun je onder meer gebruiken om bijvoorbeeld kleine hoeveelheden groente of pasta in te koken. Daarnaast zijn ze uitermate geschikt om jus of sausjes in te bereiden. Net als voor kookpannen geldt ook voor steelpannen dat je er beter meer dan één in huis kunt hebben. Voor sommige gerechten heb je namelijk zowel jus als een sausje nodig.

3. Koekenpan

De meeste mensen eten niet alleen groente of pasta bij het avondeten, maar ook vlees. Voor het bereiden van vlees wordt vaak een koekenpan gebruikt. Vandaar dat deze pan ook onmisbaar is. Koop overigens niet de eerste beste koekenpan die je tegenkomt, want niet iedere koekenpan is hetzelfde. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in het formaat. Bovendien kun je deze pan niet altijd gebruiken op iedere warmtebron.

4. Wokpan

De bovenstaande drie pannen komen we vaak tegen in een gemiddelde keuken, maar dit geldt lang niet altijd voor de wokpan. Toch is het handig om zo’n pan in huis te hebben. Met een wokpan zet je namelijk de lekkerste wokgerechten op tafel. Als wij jou advies mogen geven, heeft een wokpan keramisch de voorkeur. De warmte wordt namelijk goed over de pan verdeeld en dat komt de kwaliteit van het eten ten goede. Bovendien maak je een keramische wokpan makkelijk schoon.

Koop een pannenset

Zoals je hierboven kon lezen, heb je eigenlijk behoorlijk wat verschillende soorten pannen nodig. Er zijn mensen die deze pannen allemaal los kopen, maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook voor een pannenset kiezen. Zo’n set bestaat uit de meest noodzakelijke pannen, waardoor je niet veel tijd aan de zoektocht kwijt bent. Wil je kwalitatieve pannen in huis halen? Kies dan voor een keramische pannenset. Zo’n set gaat over het algemeen jarenlang mee.