Of je nou een gezellige avond met je partner hebt, of een verjaardagfeest: iets anders dan anders of tafel zetten is altijd leuk! Met daarbij even wat extra aandacht voor de presentatie en het is genieten geblazen! Maar hoe kom je op de inspiratie? In deze blogpost willen we je graag meer vertellen over recepten voor snelle hapjes!

Hapjes

Wie aan hapjes denkt, denkt al snel aan tapas. Tapas zijn aperitiefjes die je tegenkomt in vele Spaanse kroegjes, barretjes en restaurants. Het idee achter de tapas is dat rustig, en al staand, geniet van kleine hapjes, maar bovenal van elkaars gezelschap.
De Spaanse keuken kent een groot aantal kenmerkende gerechten. Als je inspiratie wilt opdoen kun je een kijkje nemen op een van de grootste sites op tapas gebied. Op de site van tapas recepten vind je meer dan 100 recepten voor hapjes en bij-/voorgerechten. We hebben in dit artikel een aantal heerlijke gerechten eruit gelicht, om je zoektijd te besparen. Deze gerechten zijn allemaal eenvoudig te bereiden en staan binnen 20 minuten op tafel.

Groene pepers gevuld met roomkaas

Lekker en binnen 10 minuten op tafel. De groene pepers hebben een karakteristieke scherpe smaak. Deze smaak komt doordat de groene peper korter aan de plant hangt dan de rode peper. De fruitigheid en zoetigheid blijft dan achterwege.

Groene pepers gevuld roomkaas

Tapenade

Wie kent tapenade niet! Dit tapas gerecht is een van de meest populaire gerechten. De dip maak je op basis van zongedroogde tomaten en olijven. Heerlijk op een toastje of op brood. De bereiding duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt tapenade op voorhand maken en bewaren in de koelkast.

tapenade

Pesto

Pesto is net als tapenade een dip/saus. Pesto maak je op basis van basilicum en knoflook met pijnboompitten/walnoten. De oorsprong ligt in Italië. Pesto is lekker bij koude pastasalades of als een smeersel op stokbrood.

Pesto hapje

Club sandwich

Eenvoudig, maar toch erg lekker: een sandwich van getoast brood met ei, spek, tomaat en sla! Binnen 20 minuten op tafel en goed te combineren met een soepje. Je kunt ook ‘quarters’ op tafel zetten als hapje. Hierbij snijd je de sandwich in 4 kleine parten.

Hapje - Club Sandwich

Aioli

Volgens verhalen bestaat aioli al sinds de Romeinse tijd. Aoili is een knoflookmayonaise die erg populair is! Je maakt ‘m eenvoudig zelf met een staafmixer.

Spaanse aioli